skip to Main Content
SMUKČEVA NOČ JE BILA TOP DOŽIVETJE
Mirne duše lahko zapišemo, da je Nova Gorica sprejela Smukčevo noč za svojo in da smo bili priča odlični energiji, ki je dobesedno napolnila vsakega obiskovalca. Vse skupaj se je začelo že zgodaj popoldan s tonskimi vajami in vsi izvajalci so bili oboroženi z veliko doze pozitivne energije, tako da bi bil pravi greh, če se ne bi zgodil nepozaben večer. In ob 17.55 uri se je Ploščad Silvana Furlana za mestno hišo Nova Gorica že dodobra napolnila. Tokrat sta se v vlogi voditelja preizkusila Simon Rosič Rosko, idejni vodja projekta Smukec, ter renomirani gledališki igralec Blaž Valič, ki je med Smukci izredno priljubljen tudi zaradi dejstva, ker igra vlogo Janeza v Reki ljubezni. In za mikrofonom sta bila oba spretna, predvsem pa spontana in iskrena. Po uvodnem pozdravu predsednika ŠD Smukec Mateja R. Mavriča so vzdušje najprej ogreli odlični plesalci MN dance school in sledila je predstavitev udeležencev Nogometnega kampa Smukec v Novi Gorici, kateri se je odvijal v preteklem tednu. Smukci so s svojimi trenerji samozavestno hodili na oder in prejeli praktična darilca. Tokrat je vsak udeleženec prejel skupinsko fotografijo samega kampa, katere nam je podaril fotografski atelje Foto Lado. Prav tako je bil v darilni vrečkici še bon za pizzo Špageterije in pizzerije Rusa hiša ter obesek za ključe Ka-te wing.si. Med prisrčno predstavitvijo Smukcev, ki so med drugim predstavili svoje plesno znanje, pa so svojevrsten pečat pustili mlad in nadarjen pevec Aleks Pavlin, ki je zbrane dvignil z odlično odpeto pesmijo We are the champions ter lokalna raperja Ja-sha in Jonzie. Slednja sta poskrbela za odličen pevski vložek, s plesnimi gibi pa jih je dopolnjevala odlična hip hop plesalka Lea Bajc. Vmes si je Blaž privoščil Roskota in Mavro in jih dobesedno ampak prisrčno scvrl na žaru. Mavriča je med drugim obul v špikaste čevlje ter od njega zahteval, da s takšno obutvijo prikaže svoje nogometno znanje. Matej se seveda ni dal ter samozavestno žongliral z majhno žogico, zaradi česar je požel velik aplavz.
Nato je na oder v družbi Smukec security – Dušana in Dragana prišel Miran Burgič. Slednji je najprej nagovoril zbrane ter podaril svoj dres srečnici, ki je bila izžrebana v sklopu nagradne igre na fb profilu Smukec. Prav tako je svečano predal Smukčev dres predstavniku generalnega sponzorja projekta Smukec – Casino Venko in sicer Mateju Bergincu ter tehničnemu sponzorju in sicer direktorju podjetja Just d.o.o. Sebastjanu Komelu. Sledilo je presenečenje za Mirana in sicer je bil na velikem monitorju predvajan dokumentarni film o njegovi karieri, katerega sta s skupnimi močmi pripravila ŠD Smukec ter ND Gorica.
Nato smo bili priča dogodkom, ki so marsikomu orosili oko. Na prizorišče je prišel Lan Jelen, ki se vedno razveseli Smukčeve energije. Sledil je prisrčen objem ter javna zaveza Smukcev, da bodo Lanu vedno stali ob strani.
Prizorišče se je v tem času povsem napolnilo in prišel je čas za podelitev Žezla hrabrosti Lucije Mlinarič. Le tega je že drugo leto zapored dobil najbolj hraber Smukec. Tokrat je ta naziv pripadel Reneju Talić, kateremu je pred leti grozilo, da bi ostal brez nogice, danes pa srčno igra nogomet, med drugim je bil član predšolskih otrok, ki so obiskovali Nogometno urico Smukec, letos pa se je prvič udeležil tudi kampa Smukec. Na presenečenje vseh pa se je v ravno pravem trenutku na prizorišču pojavila Lucija Mlinarič, nekdanja svetovna prvakinja, ki se bori s težko boleznijo. Ne glede na dejstvo, da terapije izvaja v Nemčiji sta se s fantom odločila ter se odpravila na 10 urno pot z avtomobilom z namenom, da Lucija sama izroči žezlo. Borka, ki ji ni para. Na oder pa jo je pospremil še en borec, nekdanji svetovni prvak v boksu, Dejan Zavec. Objem Lucije in Reneja je bil tako čustveno nabit in tako močno sporočilen, da bolj ne bi mogel biti. Žezlo hrabrosti, katero je izdelala Cvetličarna Svengalova, je Rene močno dvignil v zrak ter se v družbi Lucije vrnil k svojim pod oder. Tudi Luciji smo Smukci pred vsemi sporočili, da se lahko vedno zanese na nas ter da ji bomo pomagali po najboljših močeh.
Na odru pa se je nato spontano zgodil boksarski dvoboj Valič – Zavec. Po začetnem tipanju sta si borca izmenjala nekaj udarcev, nakar je Rosko zadevo prekinil in odločil, da sta oba zmagovalca. Dejan je nato namenil predvsem mladim nekaj življenskih nasvetov in še enkrat več dokazal, da je človek v pravem pomenu besede.
In sledil je vrhunec večera. Na oder je prišel Nipke in občinstvo je ponorelo. Skupaj so prepevali vse njegove hite, Smukec Lan Berginc pa se mu je pridružil na odru in pokazal, da ima v sebi med drugim obilico raperskega talenta. Nipke je nato mikrofon predal še eni zvezdi, njegovemu dobremu prijatelju. Pridružil se nam je Challe Salle…S prihodom na oder je še dodatno pogrel občinstvo in nato se je le še rajalo…top, top, top…na koncu so številni oboževalci izkoristili trenutek ter se fotografirali z obema. Občinstvo jim je bilo hvaležno ter jima namenilo bučen aplavz v pozdrav. Zbrane je nato zabaval Dj Ney vse do poznih ur…
Še in še bi lahko pisali…enostavno zgodil se je večer, kjer so se prepletale emocije, zadovoljstvo, sreča, prijateljstvo, nogomet, prave življenjske vrednote, odlična glasba ter ples…in akterjem Smukca je igralo srce, ko je na prizorišču donelo…enkrat Smukec…vedno Smukec…
 
Back To Top