skip to Main Content

Predšolski Smukci, udeleženci Nogometne urice Smukec v šolskem letu 2017/2018 so v torek  29. 5. 2018 preživeli poseben dan in na igriv ter zanimiv način zaključili celoletno aktivnost. Smukci so tokrat pripeljali s seboj svoje najbližje in vsi skupaj smo si najprej ogledali stadion v Športnem parku v Novi Gorici. Sledilo je tekanje po travnatem nogometnem igrišču ter izvajanje najstrožjih kazni, kjer sta si vlogo vratarja menjavala predsednik ŠD Smukec Matej Rožič Mavrič ter maskota Smukec. V slačilnicah članske ekipe ND Gorica so nas nato toplo sprejeli predsednik ND Gorica Hari Arčon, vodja nogometne šole ND Gorica Peter Fabjan ter eden izmed trenerjev mlajših selekcij Rok Rener. Ogledali smo si video predstavitev delovanja najmlajše selekcije U7, zavedajoč se, da je prav ta selekcija naslednja stopnička na nogometni poti trenutnih predšolskih Smukcev. Matej Rožič Mavrič in Simon Rosič Rosko, idejni vodja projekta Smukec, sta ob tej priložnosti izrazila veliko zadovoljstvo, da ŠD Smukec lahko sodeluje s tako renomirano nogometno institucijo kot je ND Gorica, katera ima za seboj kar 70 letno prehojeno pot. Strinjali smo se, da je odnos zelo konstruktiven in z veseljem ga bomo nadgrajevali tudi v bodoče.

Zatem se je karavana odpravila na tretji Smukčev pohod na Kostanjevico. V sproščenem vzdušju smo na poti srečali tudi igralca članske ekipe ND Gorica Jako Kolenca, katerega so se Smukci zelo razveselili. V sončnem in toplem vremenu smo se nato osvežili z okusnimi sladoledi Leone ter se povzpeli na bližnji hrib Kostanjevica. Na vrhu pa nas je čakalo presenečenje.

Smukci so odhiteli ter razgrnili dve veliki pregrinjali…in glej ga Smukca…pod njima sta se nahajala dva čisto prava Smukmobila, katera smo prejeli v uporabo od družb iz Nove Gorice in sicer CITRO-CENTER d.o.o. ter A.B.C. AVTO CENTER d.o.o. Ključe smo slovesno prejeli od direktorice slednje družbe Eve Kompara ter vodje marketinga Maje Orel. Smukci smo bili od nekdaj ekološko osveščeni in zato se sedaj ponosno prevažamo z VW Golf, katerega poganja izključno elektrika…in Smukci smo drzni, vendar ne predrzni…in priznamo, da malce tudi nagajivi…zato nam je na kožo pisan Citroen C3…Akterji ŠD Smukec smo zelo hvaležni omenjenima družbama, ki sta prepoznali Smukčevo zgodbo kot dodano vrednost v lokalnem okolju in sta nam omogočila prepoznavno mobilnost. Poleg tega so z njihove strani bili obdarjeni vsi Smukci s prisrčnim darilom.

Na koncu smo se trenerji Matej Rožič Mavrič, Aleš Kokot, Matej Hrast, Nina Močnik, Andrej Žiberna ter Simon Rosič Rosko zahvalili najprej vsem straršem za izkazano zaupanje ter zaželeli Smukcem eno smukastično poletje. Seveda ni šlo na koncu z znanimi vzkliki…enkrat Smukec…vedno Smukec…vse skupaj sta pridno foto in video dokumentirala nogometna navdušenca Nejc Berce ter Borut Štrukelj in nastal je prisrčen video posnetek  https://youtu.be/UXJ4d2SXyws.

 

Back To Top