skip to Main Content
Od Brcanja Za Blokom Do Nogometne šole Za življenje

Začela sva iz nič. Bilo je leto 2013 in bila je le ideja, kako bi strast do žoge in nogometa začela prenašati na najmlajše pred očmi najinih otrok…in spontano se je zgodil oziroma rodil Smukec…

SMUKEC danes presega zgolj nogomet. Skupaj s prijatelji, sodelavci ustvarjamo presečišče nogometnih in drugih strokovnjakov, staršev in otrok ter tako iz nogometne šole postajamo NOGOMETNA ŠOLA ZA ŽIVLJENJE. Vseskozi močno poudarjamo vzgojno – izobraževalno komponento. Ponosni smo na dejstvo, da Smukec predstavlja mešanico visoko strokovnega trenerskega pristopa, kvalitetne zabave ter podajanja poučnih življenjskih tem, in sicer predšolskim ter šolskim otrokom.

V tem času smo osnovno idejo začeli izvajati preko društva. Športno društvo Smukec tako tekom celega leta v Novi Gorici organizira Nogometno urico Smukec za predšolske otroke, tekom poletnih šolskih počitnic pa nogometne kampe za otroke od 6-ih let dalje in sicer v Novi Gorici ter Piranu. Nogometni kamp Smukec v Novi Gorici je namenjen otrokom od 6. do 10. leta, Nogometni kamp Mr. Smuk v Piranu pa predstavlja all inclusive nogometne počitnice za otroke od 10. do 13. leta. Poseben izziv pa so organizacije dogodkov (Smukčeva noč, zaključne prireditve, dobrodelni dogodki, organizacija okroglih miz, ulični nogomet,…).

V bližnji prihodnosti želimo prestopiti meje Nove Gorice in Pirana ter razširiti našo blagovno znamko in njene vrednote na nacionalno raven. Poleg tega bi radi organizirali all inclusive nogometne počitnice za mlade od 13. do 16. leta ter na noge postaviti mednarodni nogometni kamp, ki bi poleg osnovnih načel projekta Smukec nudil še učenje tujih jezikov. Prav tako želimo v Novi Gorici organizirati odprto šolo Smukec, ki bi bila namenjena otrokom, kateri iz različnih razlogov ne morejo ali pa ne želijo biti del nogometnih klubov v tekmovalnem procesu, hkrati pa imajo zelo radi nogomet.

Želj, drznosti in ambicij nam ne manjka, saj smo prepričani v srčnost in kvaliteto zgodbe. Predvsem pa se iskreno veselimo vsakega koraka, ki ga Smukec naredi. Eden takih je zagotovo tudi nastanek Smukčeve spletne strani. Prepričani smo, da bo le ta dodana vrednost projekta in njegovih akterjev, ki večkrat na glas zavpijejo…enkrat Smukec…vedno Smukec…


Matej Rožič Mavrič, dolgoletni nogometni reprezentant Slovenije, predsednik Športnega društva Smukec

Simon Rosič Rosko, bivši nogometaš in futsal trener, idejni vodja projekta Smukec

Back To Top